Voor ouders

Waarom KSD?

Daar kunnen we eigenlijk heel kort in zijn!

Sporten is sowieso goed – voor iedereen! Ja toch?!

Wij willen met Kids Streetdefense de kinderen een activiteit aanbieden wat vrolijk en laagdrempelig is, waar de kids zichzelf kunnen zijn en leren wat ze in huis hebben en daarmee om leren gaan. Door positieve ervaringen op te doen, ontwikkel je je optimaal. Dat is waar we voor gaan.

Door de hoeveelheid aan verschillende vecht- en verdedigingssporten in Kids Streetdefense zullen de kinderen altijd ergens goed in zijn. Vanuit die positie kunnen we de kinderen verder doen laten ervaren en ontwikkelen. En vergeet niet het aspect ‘zelfverdediging’ in KSD. Dit nemen we heel serieus.. te veel vreselijke gebeurtenissen vandaag de dag om dit niet te behandelen…

Een ander groot voordeel van de diversiteit aan sporten in Kids Streetdefense is de kans op langdurig aan één sport kunnen doen. Kinderen zijn eenmaal wispelturig en willen graag de ene maand dit en andere maand dat. Bij Kids Streetdefense zal er geen sleur zijn, zal je kind niet uitgeraakt kijken op één sport, want de ene keer komt hij/zij thuis met: “pap en mam, vandaag hebben we gekickbokst en aan judo gedaan!” En de andere keer komt hij/zij thuis met technieken uit het Jiu Jitsu en Tae Kwondo!

Welke vechtsporten train je allemaal bij Kids Streetdefense?

Zelfverdediging (geen vechtsport)
Dit is eigenlijk geen sport, maar bij Kids Streetdefense trainen we dit wel als een sport. Zo leer je namelijk je zelf te verdedigen wanneer het nodig is. Wat wij erg belangrijk vinden is dat je zowel lichamelijk als geestelijk weerbaar bent en dat wordt je doormiddel van je zelf leren te verdedigen.
Stel er is iets op school gebeurd, dan kun je dit tijdens de les vertellen en dan kunnen we het bijvoorbeeld na gaan spelen (rollenspellen). Zelfverdediging is de manier om de kwaliteit in je leven te vergroten.

Kickboksen
Dit is misschien wel de meest populaire sport in Nederland. Het komt veel op televisie en de kranten kunnen er vol van staan. Misschien heb je wel eens gehoord van de K1? Of van de grote man Sem Schilt of van de grote wedstrijden in de Arena 'It's Showtime'?
Kickboksen is een combinatie van stoot- en traptechnieken. Best wel ingewikkeld, want je moet niet alleen de handen van je partner in de gaten houden, maar ook de benen!

Bekende techieken uit het kickboksen zijn bijvoorbeeld de 'jab' en de 'cross' en de meest bekende trap is de 'lowkick'. Wij leren jou allemaal deze technieken. Je draagt altijd beschermende materialen: o.a. (kick)bokshandschoen en scheen/wreefbeschermers.

Jiu Jitsu
Ook bij deze sport worden trap- en stoottechnieken toegepast, alleen dan zonder bescherming. Jiu Jitsu staat bekend om zijn mooie klemmen en worpen. Veel van deze technieken worden gebruikt in zelfverdedigingslessen. Wij leren bijvoorbeeld hoe je los kunt komen wanneer iemand je om je nek vast heeft, of wanneer iemand je arm vast probeert te pakken.

Tae Kwondo
Tae Kwondoka's zijn zo enorm snel! Niet te geloven! En dan vooral met hun benen. Zij springen hoog, zij trappen snel en het ene moment zijn ze er wel en het andere moment weer niet... huh?
De meeste technieken bestaan dus uit traptechnieken, dus je benen moeten goed getraind worden.


Boksen
Ken jij Mohammed Ali? Nee? Nou dan moet je deze meneer even Googlen. Dit is één van de meest bekende en beste boksers ter wereld! Boksen bestaat alleen uit stoten, maar naast dat heb je vreselijk veel conditie en uithoudingsvermogen nodig. Wij leren jou boksen zoals Ali, wij leren jou ook om veel uithoudingsvermogen te hebben. Dit is ook erg belangrijk en handig voor in je dagelijks leven!


Judo
Deze sport ken je vast wel. Veel kinderen starten met deze verdedigingssport. Van staand vechten en hopsakee naar de grond. Er wordt erg veel geworpen, geklemd en geworsteld. Vreselijk zwaar, maar erg leuk om te doen! Bij Kids Streetdefense leer je ondere andere voetvegen, heupworpen, houdgrepen en valbreken.

Iedereen is welkom en ieder gaat met respect met elkaar om!

Kijk nu snel bij locaties of er bij jou ook een Kids Streetdefense school is.